>

Havsöringspremiär!

 
Så var det äntligen dags för den efterlängtade havsöringspreniären på västkusten, tackvare det fina vädret så är suget att få komma ut till havet i jakt på havsöring givetvis stort. Rapporterna har strömmat in under dagen och det verkar trots små knepiga förhållanden med klartväder, ostliga vindar och lågt vattenstånd som att fisket varit generellt bra. Rapporterna vittnar också om en god kondition på merparten av fiskarna.

Vår flugfiskeansvarige Oskar Andersson rapporterar från Särötrakten att morgonens fiske startat bra med en del vakande fisk, dock lite för långt ut för att komma åt att fiska effektivt på. Hans fiskekompis Lucas hade fått en utlekt fisk på 50cm och en plattfisk, Oskar han själv en på 45cm. Tan och brunfärgade flugor har gett fisken och mest intresse hos havsöringen än så länge.
Runt lunch så tog vinden fart efter att det varit nästan vindstilla och med vinden kom så även fisken. Efter lunch har Oskar & Lucas fått ihop ytterligare 10 fiskar varav endast en inte var över måttet. Fortsatt är det räkimitationer i gråa och bruna nyanser som gett fisk.
Räkna med en utförligare rapport från Oskar inom kort.

Bild från Oskars premiärfiske. Agnes premärnerver ser på bilden
ut att vara som bortblåsta.


Vår teamfiskare Albin rapporterar om bra fiske både norr och söder om Göteborg via sina kontakter. Även här är det rapporter om fin kondition på fisken och en hel del fisk över 50cm. Mer rapporter från Albins premiärfiske kommer säkerligen inom kort.
 
 
Vår säljare på BIOS, Anders rapporterar från förmiddagsfiske i trakterna kring Bua. Man hade gott om vakande fisk och även här visade sig fisken ha god kondition. Man var 5 man och samtliga fick en varsinn godkänd under morgonens fiske och ett antal mindre fiskar under måttet. Man hade även följe av en riktig gigant som tyvärr inte ville bita utan vände inne vid fötterna på en snopen fiskare, man uppskattade vikten till 3-4kg.
 

Från premiärklassikern Torslanda lagun kom en fångstrapport in från Malin Alander på fisken nedan. Stort grattis från oss på EL-GE!

 
En av våra stammisar Simms-Urban skickade bild på nedanstående firrar vilket inte dämpade vår ångest det minsta inne i butiken idag :) Fiskarna högg på brun & orange dräparmask och Urban har fiskat i trakterna kring Askim/Hovås.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer



Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?