Julens sill

Hos oss blir det ingen jul utan denna sillen.
 
Hasses franska löksill
 
4-5 matjesillfileer
2 rödlökar
 
Lagen:
1 dl ättika 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
25 st grovt krossade kryddpepparkorn
10 st grovt krossade vitpepparkorn
2 lagerblad
 
 
Vi brukar alltid köra med matjesill från Klädesholmen, helt enkelt för att vi tycker den blir bäst.
 
 
Koka upp lagen och låt den sjuda i en minut.
 
 
Ställ sedan lagen svalt för avkylning.
 
 
Under tiden lagen svalnar så skär sillen i sneda skivor.
 
 
 
Skiva rödlöken och varva sillen och rödlöken i en bunke eller en glasburk.
 
 
När lagen har svalnat så häll den över sillen så att det täcker. Täck över bunken med plastfolie så att ingen luft kommer in. Låt stå i kylskåp i ca två dygn.
 
Jag säger att det här är bästa sillen! Ett måste till jul, påsk och midsommar.
 
God Jul på er!
 


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!