Julens sill
Hos oss blir det ingen jul utan denna sillen.
Hasses franska löksill
4-5 matjesillfileer
2 rödlökar
Lagen:
1 dl ättika 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
25 st grovt krossade kryddpepparkorn
10 st grovt krossade vitpepparkorn
2 lagerblad
Vi brukar alltid köra med matjesill från Klädesholmen, helt enkelt för att vi tycker den blir bäst.
Koka upp lagen och låt den sjuda i en minut.
Ställ sedan lagen svalt för avkylning.
Under tiden lagen svalnar så skär sillen i sneda skivor.
Skiva rödlöken och varva sillen och rödlöken i en bunke eller en glasburk.
När lagen har svalnat så häll den över sillen så att det täcker. Täck över bunken med plastfolie så att ingen luft kommer in. Låt stå i kylskåp i ca två dygn.
Jag säger att det här är bästa sillen! Ett måste till jul, påsk och midsommar.
God Jul på er!