>

Julens sill

Hos oss blir det ingen jul utan denna sillen.
 
Hasses franska löksill
 
4-5 matjesillfileer
2 rödlökar
 
Lagen:
1 dl ättika 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
25 st grovt krossade kryddpepparkorn
10 st grovt krossade vitpepparkorn
2 lagerblad
 
 
Vi brukar alltid köra med matjesill från Klädesholmen, helt enkelt för att vi tycker den blir bäst.
 
 
Koka upp lagen och låt den sjuda i en minut.
 
 
Ställ sedan lagen svalt för avkylning.
 
 
Under tiden lagen svalnar så skär sillen i sneda skivor.
 
 
 
Skiva rödlöken och varva sillen och rödlöken i en bunke eller en glasburk.
 
 
När lagen har svalnat så häll den över sillen så att det täcker. Täck över bunken med plastfolie så att ingen luft kommer in. Låt stå i kylskåp i ca två dygn.
 
Jag säger att det här är bästa sillen! Ett måste till jul, påsk och midsommar.
 
God Jul på er!
 

Kommentarer



Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?