Merlin Dragon "rules in" Malaysia.

Merlin Dragon har gjort sin succeartade debut i Malaysia!
Vår roadtrip i Asien har nu tagit oss vidare till Malaysia. Vid ett tillfälle då Sandra lite förstrött satt och rotade i vår gemesamma betesbox råkade vår guide Shaffi titta ner i boxen. Med ett snabbt ryckt greppade han ett röd/svart Merlin Dragon som Sandra fått med sig för att testfiska riktigt hårt. Givetvis så hade guiden rätt och ganska snart satt det en hygglig Queenfish på kroken. Merlinbaits funkar tydligen inte bara i Sverige...


Sandra med en hygglig Queenfish.

Hoppas att ni alla har det bra i Sverige, Sandra hälsar.

Martin

Rapport - Direkt från västkustens stränder

En snabb rapport från Team-Albin damp just ner till oss som lyder följande:
"Bompass igår kväll, jag tror jag var den enda utav de 4 fiskare på plats som var i kontakt med fisk. Riktigt små flugor var det som fångade fiskarnas intreese för min del. Hade en del dragningar i flugan, varav ett på -Mysis med flytväst- som publicerades på hemsidan tidigare under dagen. Förhållandena var svåra med nordlig vind och kristall klart vatten, med andra ord långt från optimala förhållanden, blir ett nytt pass idag - rapport kommer"

Borstmasken är fortfarande igång på vissa håll, verkar vara lokalt förekommande. I övrigt har små märlor och nymfliknande flugor fiskat bra. Ett annat bra val är Tellis Dräparmask som fiskat mycket bra under inledningen utav säsongen - precis fått påfyllning från Tellis av just Dräparmask.


Ännu en rapport från vår flitiga Team-fiskare Albin!

140Kg tonfisk på 10 minuter

Se hur lätt Sami får det att se ut!  Det är en 280lbs(ca:140kg) blåfenad tonfisk han leker upp och återutsätter på drygt 10 minuter. Det underlättar kanske lite att han är en av världens bästa fiskare och att det är en extremt proffsig besättning på båten. vi lyfter på hatten för Sami och drömmer oss till Havet utanför Oregon, USA.

Borstmask!

Käre fiskebrödrer och systrar,
de första rapporterna om borstmask i stora koncentrationer har kommit in från Särö! Dock endast i vissa enskilda vikar medans det bara några hundra meter bort kunde vara helt tommt på fisk och borstmask. Mörka toner i naturfärg, mörkolive/brunt var det som var igång. De lyckliga fiskarna som rapporterade släppte tillbaks omkring 50 fiskar var, samtliga fångade på borstmaskimitationer och fisken var fullkomligt proppfull med borstmask. Ha nu i åtanke att det finns mängder med olika borstmaskar så detta betyder inte att allt kommer att ske inom 24 timmar. Vissa maskar är igång redan när isen lossnar (vilket den förvisso inte gjort överallt ännu) och vissa startar riktigt sent. Enligt fiskarna så var det otroliga 6-7 grader i vattentemperatur i dessa vikar där masken var aktiv. Enligt vår utsago så har temperaturen endast i undantagsfall nått över 4 grader där vi fiskat.
Vad vill vi då ha sgat med detta? Jo, bulka upp med borstmaskimitationer och åk för guds skull inte
ut på fiske utan dom! Spana efter måsdyk och invänta explosionen :)
Bilden är inte från årets svärmning utan en gammal bild.


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!