Petras fiskrecept

Att fiska tillhör väl inte precis mina stora passioner.
Att tillaga fisk däremot är något jag brinner för.
 
Så många säger att fisk inte är gott. Torrt, tråkigt och så finns det ben i också.
Fel, fel, fel, säger jag.
Rätt tillagat är fisk en gudagåva från havet.
 
Jag har växt upp med en pappa som alltid fiskat. Somrarna har jag tillbringat på västkusten och då fick man fisk till middag sex dagar i veckan. Minst! Många av recepten som kommer att dyka upp är från min barndom. Sedan hamnade jag i "el-ge familjen" och har på så vis turen att få pinfärsk fisk på bordet utan att själv behöva fiska upp den.
Det är inte svårt att laga fisk. Själv tycker jag många gånger det är lättare än med kött.
Vissa saker går det inte att fuska med. Stek alltid fisk i riktigt smör. Och snåla inte med smöret. 
 
Planen är att en gång i veckan dela med mig av mina favoritrecept till er. Ni kommer hitta recepten under kategorin "Petras fiskrecept". 
 
 
Min förhoppning är att inspirera till fina fiskar på middagsbordet. (Ett och annat skaldjur kommer också att dyka upp).
 
 
 
 
 
 

Zpeymicke på äventyr

Våran teamfiskare Micke, som även har ett samarbete med Zpey var under förra helgen ner i Zpeys huvudkvarter i Danmark för genomgång av de senaste heta prylarna från detta företag. Det fanns även tillfälle att träffa Henrik Mortensen, produktutvecklare på Zpey.
Micke rapporterade om fräscha lokaler, gött snack och en givande helg. Han fick tillfälle att pröva årets nyheter, en del av det kommer finnas i butiken under havsöringsmässan 22-23 mars passa på att komma in och snacka med Micke och känn på nyheterna!
 

Kallt i Emån

Jag har bara några få ord att skriva om våran vistelse i Emån.
Kallt
Is
Vind
Fryser
Och alla adra ord kopplade till köld, vinter och allmänt dåliga förhållanden.
Vi hade alla odds emot oss, stark vind, snorkallt vatten, snorkallt i luften, snöstorm på vägen dit, is i hela ån + i spöringarna efter 4 kast, jättelåg vattenföring mm mm. Jag hör själv att detta är världens kanske gnälligaste blogginlägg men just den här resan var allt emot oss.
För att nämna något positivt så var vistelsen underbar och stugan var perfekt. Vi lyckades till och med kroka varsin fisk som bägge två klev av efter några få sekunder.
Nu laddar jag inför havsöringspremiären här på hemmaplan, hoppas det inte är snöstorm och -12 bara...
 
 
 
 
 

Emån

Den 10-11 mars kommer jag och en vapenbedragare att befinna oss i storöringarnas rike, Emån. Jag ska fiska några fina sträckor ovanför herrgården och har börjat binda upp några mönster. Dessa är mina favoriter på vårfisket efter havsöring och lax. Vad har du för favoriter?
Tight lines!
 
o


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!