Ätranlax!

Fick ett inlägg på min facebook profil som var tvunget att visas upp här med. En fantastisk fisk från Ätran med följande beskrivning bifogad bilden:


"Fick denna silverblanka lax i Ätran på lördagmorgonen 21 april 2012 07.40 på 1:arepan =)))
7.3kg vägde laxen 88cm lång, var en laxhona, var dessutom märkt.
Sesången kunde ej börjat bättre =)))
Jag tillhör nu den exklusiva skara flugfiskare som lyckats fånga lax i april månad nu i en svensk älv =)))"
//Patrik Boox



Vi lyfter på hatten åt Patrik och försöker fokusera på jobbet trots en ivrigt skriande laxtarm :) 

//Emil Lööv

Västkustens bästa "havsöringsspot"???

Som jag tidigare bloggat om så är mina fiskekompisar något tävlingsinriktade. Missade fiskar möts oftast av ett litet leende snarare än medkänsla. Heta fångstplatser dör man hellre än att utlämna. Det har flera gånger varit på tal om att sätta ögonbindel på inte helt initierade fiskevänner.

Så när jag nu helt plötsligt fick ett mail av min favoritfiskekompis "muffinsmannen" blev jag såklart mycket förvånad när jag fick till besked att detta fick jag gärna publicera -Inga problem!!! Och det fanns en bild med också???
Jag misstänker starkt att det enbart är en eftergift för att jag inte fick följa med. Utan det var istället "delikatesshandlarn" som nöjt var med och rapporterade in fiskeresultatet, - Detta är Västkustens bästa spot, vi lovar utropar de i kör.


Nedan följer rapporten:

Någonstans i Bohuslän, söndag kväll och måndag morgon:

- Förutom fantastiskt väder och gott sällskap blev det cirka 35 öringar varav förvånansvärt många i helt OK storlek. 4-5 över måttet och 6-7 strax under. Sedan ser vi fram emot nästnästa säsong för det var rejält många småttingar i stora stim. Kändes som början av -90.



Eller vänta lite...Jag tror jag vet var detta är. Tycker jag känner igen huset.


En sen havsöringspremiär

Tanken var att jag och min kollega Jonathan skulle gått ut och fiskat efter havets silver på premiärdagen. Dessvärre fick Jonathan förhinder och vi bestämde oss för att gå ut på måndagen istället. Vi möts upp på jobbet och har en trevlig arbetsdag med mycket kunder samt att vi fick hängt upp massvis med nyheter etc på väggarna. Ju närmare klockan tickade stängning, desto sugnare och mer exhalterade blev vi att sticka iväg och testa fiskelyckan. Runt 18.15 lämnade sista kunden butiken och jag räknade kassan snabbare än jag någonsin gjort tidigare... Varje sekund var dyrbar! När vi väl larmat och låst butiken satte sig Jonathan och jag oss i hans så kallade "fiskebil". Det är en gammal van som helt klart sett ljusare tider.. Varken jag eller Jonathan är överdrivet hemma ute på hisingen så det blev ett litet äventyr att lokalisera oss ut till björnlanda och hitta rätt plats, men vi lyckades tillslut.

Väl framme stöter vi på en farbror som jag skulle gissa på bor i trakterna.. Han gnällde på att han satt sitt bete i botten vid första kastet, vilken amatör.. ;) Vi knallar runt på klipporna och hittar tillslut ett ställe som ser riktigt vasst ut. Dessvärre blåste det väldigt mycket och kallt vilket påverkade en hel del, trots att vi spinnfiskade.

Jag slängde på ett grönt minken drag och sedan en upphängare framför. Själva upphängaren är en fluga jag fått av en stamkund vid namn, Stefan Vester. Stefan har blivit en riktigt inbiten bonefish fiskare och binder därför väldigt mycket saltvattenflugor som även fungerar utmärkt till havsöringen. Så självklart var jag tvungen att testa en av hans väldigt vackra flugor!

Efter ca. 10 minuters fiskande hugger det till.. Och jag kan lova att jag log enda upp till öronen! Jag ropar på, Jonathan som står ca 25 meter ifrån mig att det är fisk på men han tror mig inte, han tror att jag fått ett bottennapp och skojar med honom att en havsöring sitter på kroken, men icke! Efter någon minut kan vi konstatera att det inte var tång som satt fast på kroken utan en ettrig liten havsöring. Det var ingen havsöring att skryta om (runt 35cm lång) men det kändes j*vligt bra att få känna på en fisk efter uppehållet med havsöringfisket. Jag kunde väldigt snabbt konstatera att fisken tog på Stefan Vesters fluga, såklart! Fisken krokas av och jag samt fisken börjar posera så bra vi bara kan. Jonathan har min Iphone och jag vet inte vad grabben håller på med men det tas ingen bild. Tillslut tröttar fisken på att vänta och lyckas sprattla sig loss ur mitt grepp och simmade vidare ut i det blå havet. J*vla Jonathan, nästa gång du får en gädda på 10+ så ska jag "råka" stänga av kameran när bilden skall tas ;)

Ungefär 15 minuter efter att jag fått min fisk hade solen bestämt sig för att vila och natten trädde fram över västkusten, så det var bara att plocka ihop sitt pick&pack och bege sig hemåt för att ladda inför nästa fisketur.


Flugorna jag fått av Stefan Vester. Fisken tog på den med blått inslag!



Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!