Underbara veckor i Orkla!

Nu är man hemma igen efter 2 underbara veckor i Orkla, Norge.
Det har varit en riktigt go resa med mycket fiske, många skratt och en mycket lyckad 5-dagars kurs den sista veckan.

Min första vecka spenderade jag på Övre Ekli där jag och 10st andra delade på sträckan med ett så kallat "passfiske". Vi var delade på mitten och fiskade 8 timmar, vilade 8 timmar, fiskade 8 timmar, vilade 8 timmar osv osv. Under den första veckan fick jag landat 5st laxar med en topp på 4,5kg, utöver dessa tappade jag 2st fiskar precis framför fötterna samt en hel del dragningar och hugg.

Den andra veckan startade med 2 dygns privat fiske på kurssträckan med kompisen Jonas.
Här hade vi det riktigt bra, ca 350meter på två personer under två kvällar/nätter!
Första natten gav 2st grilse (smålax) till mig och likaså till Jonas.
Andra natten gav mig 2st 4kilos laxar på två vändor samt 1 lika stor tappad!

Under kursveckan lyckades kursdeltagarna lirka upp hela 9st laxar och 4st havsöringar, ett mycket bra resultat!
Kursveckan/kurssträckan gav totalt 21st fiskar, 15st laxar och 6st havsöringar.
Mitt privata fiske under denna två veckors period gav mig 9st laxar och en havsöring som låg runt 2,5kg, samt 4st tappade laxar och en hel del hugg/dragningar.

För mer bilder och rapport: www.tellis-flugfiske.se

Doften av Kola Halvön.

Det pirrar redan lite lätt i magen. Resepulsen har ögat imorgon, fredag, bär det först av med tåg till Älvsbyn och därifrån till Murmansk, Kola Halvön, Ryssland. Har försökt fylla på med lite nytt på webben. Kolla in EL-GE Diggar och På Hugget. Missa inte heller Martin "Punkar'n" Karlssons kastkurser, grymt bra investering. Naturligtvis kan ni förvänta er en lång rapport med många bilder från resan till Kola, dit EL-GE skickar totalt 4 grupper detta år.
Nu skall jag snart dra mig undan, köra igång stereon, öppna en Ale och packa fiskeprylar. Inte helt enkelt att hitta igen allt dock. Flyttade till ny lya i lördags och tja, det är mest flyttlådor överallt... Vart ligger myggmedlet nu igen?
Och för er som inte känner till det, så har jag ett unikt alias i Ryssland - "Vodka Jesus". Japp, mannen med skägget har alltid lite vodka i reserv....
Uppdaterar nätet efter hemkomst, den 29:e juli.
Over and out - Mr. Webb.

Underbara Bill Dance...

Här har vi ett youtube klipp på världens härligaste sportfiskare: Bill Dance!
Bill försöker så gott han bara kan men något tycks alltid bli fel ändå..





Nedräkning inför Kola 2010.

Det kändes som en evighet sedan bokningarna strömmade in till oss inför våra resor till Kola Halvön denna sommar. Med bakspegelns reflektioner i ansiktet kan man bara konstatera att tiden går fort vänner. De första två grupperna som bokat resa i Juli 2010, har 2 veckor kvar innan avfärd. Det är även glädjande att intresset blev så otroligt stort, aldrig trodde vi att det skulle gå att fylla fyra grupper fördelat på två resor. Man känner sig stolt. För mig själv, som drar med första gängen den 18:e juli, så kittlar det redan i magen. Trots att jag gjort många fiskeresor världen över och upplevt åtskilliga förstklassiga fisken, så var det bra många år sedan jag kände sådan här längtan, sådan spänning i luften. Har faktiskt redan börjat pilla med utrustningen och införskaffat en hel del nya prylar. Tänkte prova LOOP's nya Evotec spön.
Tar även tillfället i akt och säger ett fett grattis till alla er som bokat och skall med, ny har gjort ett otroligt klipp! Nästa år ser dessa resor ut att hamna på runt 2800 Euro.
Vi syns på tundran i sommar!
Mr. Webb.

Semester = 8 dagar ledigt, 2 dagar fiske.

För er som hängt med i svängarna kommer det inte som någon nyhet att jag varit på semester i en vecka. Klassisk "svennesemester" med bil, tält, kylklampar och allt som hör där till. Att dra på semester utan flugspö finns knappt på kartan. Däremot behöver det inte alltid för mig vara det primära, trots allt drar jag till Ryssland och Kola Halvön för att fiska öring och lax om två veckor, så någon fiskestress fanns där inte. Jag och flickvännen, Susanne, hann dock ta en runda på Hökensås. Jisses alltså, det var bra många år sedan man var där. Men allt var sig likt, Enesjön låg där den skulle. Sol, värme och stiltje. Sjunklinor och nybörjar trassel för stackars Susanne. Fisken uteblev, men glädjen fanns där. Däremot kan man konstatera att, efter att ha skådat svenska landsbygden och småstäder genom en bilruta, att det är ett märkligt land vi lever i. Tankarna for runt i mitt huvud där vi passerade Småländska brukssamhällen med övergivna snickerier och gamla plastfabriker. Där 2-våningsvillor i gott skick säljs för 300 000. Det gör både ont i magen och känns glädjande för det fotografiska ögat. Skrämmande och vackert på en gång. Man undrar dock hur det står till med landet Sverige? Hur kommer det sig att vi fortsatt tycks ha sådan tilltro till tung industri, när det ligger mer pengar, säkrare framtid, i den digitala tidsåldern? Herregud Sverige, inse att det finns med pengar i dataspel än skogsbruk. Låt skogen stå, låt vattnen vara, skapa förutsättningar för naturbaserad turism (turismen är ju en gigantisk industri), sportfisketurism, istället för skogsbruk i stor skala och ohållbart yrkesfiske.....
Mr. Webb.


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!