Med barn på fiske


Jag vill bara puscha lite för fisket med barn/ungdomar. Framtiden för sportfisket avgörs om vi kan rekrytera nya spösvingare. Ett enkelt och bra sätt är ett hederligt flötmete efter abborre/mört. Gör ett enkelt mäsk av div brödprodukter gamla chips och ostbågar mm, kör blandningen i en mixer och tillsätt en matsked vaniljpulver...klart. Fisken blir som tokig och det nappar friskt vilket underlättar för att hålla intresset uppe hos otåliga kids. Min systerson Gustav älskar att meta agnfisk och har fått in en grym teknik som synes. Att sedan få glida ut på sjön en fin augustikväll med singoallakex och dricka med ett par gädd/aborrmeten på släp känns magiskt.Upp ur soffan och greppa spöt i stället för ipads/smartphones och div annan "eldynga".....det förtjänar barnen om inte annat.

Hälsningar Peter Alexandersson
 
 
 

Minnen från Alaska

Resan till Alaska blev verkligen en drömresa. Fisket var verkligen så bra man hade föreställt sig, naturen lika storslagen och vidderna lika oändliga som man sett i BBC dokumentärerna.
Här följer lite bilder från min och min fars resa genom alaskas vildmark.
 
Anchor river var fantastisk att fiska, kolla in bakgrunden...
 
 
Det fanns gott om fisk i älven, både pink salmon och dolly varden.
 
 
Pink salmon är otroligt vackra med sina prickiga stjärtfenor.
 
 
Älgar fanns det gott om.
 
 
När fiskarna är silverblanka bjuder de upp till otroliga fighter.
 
 
Som denna Pink Salmon.
 
 
Även björnarna tycker om att kalasa på lax.
 
 
Det gäller att hålla koll på morsan!
 
 
Dog salmon (chum salmon) Är silverblank när de stiger upp i älvarna men får denna fräcka färg efter några veckor i sötvatten. Rock´n Roll lax!
 
 
Allt mitt fiske bedrev jag med enhandsspö.
 
 
Åter en Dog salmon har tagit flugan.
 
 
Även farsgubben prövade lyckan och överlistade denna vackra hona.
 
 
När laxarna är på väg upp finns det inget som hindrar dem, denna missbedömde dock djupet i poolen och strandade så småningom.
 
 
Fantastiska Alaska, dit återvänder jag gärna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!