Medelhavspasta med tomat och mozarellasallad

En snabblagad rätt som passar bra nu på sommaren när man hellre är ute än står i köket.
 
Till pastan behöver du:
(2 personer)
Bred bandspagetti, tex pappardelle
400 g havskräftor (råa)
2 stänger salladslök
1 röd chilifrukt
1näve persilja
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
persilada (efter tycke och smak
1/2 dl permesanost
 
 
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Vrid av kräftstjärten och skala. Resten kan du frysa in och använda till fond. (går också bra att använda kokt kräfta men lägg då i stjärtarna det sista så de inte blir torra och tråkiga)
Hacka vitlök, salladslök, chili och persilja. 
När det är 5 minuter kvar på pastan kan du hetta upp pannan med olja. Fräs snabbt upp lök, vitlök och chili. Krydda efter smak. Lägg i kräftstjärtarna, dom är klara på en minut. Allt skall stekas på hög värme. När kräftstjärtarna är klara så häll på lite mer olivolja och strö över persiljan. Lägg upp pastan och skeda upp såsen. Strö över permesanost.
 
 
Tomat och mozarellasallad
 
1 ask små minimozarella
10-15 coctailtomater
1 näve basilikablad
olivolja
Balsamicovinäger
salt
peppar
 
Blanda bara ner allt i en skål, ta olja, balsamico och kryddor efter smak.
 
 
Den här salladen är inte bara god, den är snygg också.
 
 

Makrill med krusbärsås

Äntligen har den goda makrillen kommit in.
Här kommer ett gammalt bohuslänskt recept som jag aldrig tröttnar på.
 
Till 4 personer
 
ca 800 gram makrillfilé
Färskpotatis, så mycket som ni äter
Dill
3 dl grädde
1 näve krusbär
1/2 fiskbuljongtärning
ca 1 msk maizenaredning
smör
salt
peppar
(1 dl vatten)
 
 
 
Koka potatisen med några dillkvistar för den rätta sommarsmaken.
Stek makrillen i rikligt med smör.
Gör samtidigt såsen.
Lägg krusbären i 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och låt det sedan småputtra ca 10 minuter så bären kokar sönder.
Smula ner den halva buljongtärningen och häll på grädden. Låt det puttra ytterligare 10 minuter så att grädden tjocknar. Vill du ha tjockare sås så häll på maizenaredning under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
När fisken är klar klipp dill över. Klart att äta.
 
 Vissa tycker detta låter skumt, men jag lovar att det är jättegott. Väldigt mycket svensk sommar.


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!