ThermaCELL

Förra veckan besökte jag Kirunafjällen. Och som jag hade längtat.. Däremot fanns det en liten besk smak inför min resa och det berodde på de satans myggen... Jag är långt ifrån en person som älskar blodsugare och är den som ligger i tältet och skriker ”STÄNG SNABBT!” när folk skall in och ut ur innetältet. Jag hade aldrig vart i fjällen innan men jag hade självklart hört talas om att det fanns ordentligt med mygg i dessa delar av Sverige. Självklart införskaffade jag mig mängder med sprayer, roll-ons, myggnät etc. men den absolut bästa investeringen var en produkt som heter ThermaCELL. ThermaCELL är som en portabel liten ”maskin” som man laddar med en gaspatron för att sedan sätta i en typ av ”matta” där myggmedlet sitter i. Apparaten värms upp av gasen och då sipprar det ut rök från den blåmattan som håller myggen borta.

 

 

Det kommer jämt nya grejer på marknaden som skall funka så jäkla bra men i praktiken visar det sig att det inte alls är så. Däremot levererar ThermaCELL ordentligt. Jag som är extremt känslig och skygg för myggen kan faktiskt säga att jag inte upplevde min resa som att jag blev speciellt myggstörd. Hade jag däremot inte haft med mig denna apparat skulle jag nog klättrat på väggarna efter bara något dygn.

 

Jag såg till att mer eller mindre alltid ha med mig min ThermaCELL när vi antingen var ute och gick eller stod och fiskade. Självklart användes den även vid vårt tält när man satt och käkade eller drack lite gott. Min käre kamrat däremot hade ingen ThermaCELL och det var inte alltid vi stod speciellt nära varandra vid fisket vilket gjorde att den inte hjälpte honom mot myggen vid de tillfällena. Man kunde efter 1 dag se vem som använde sig av denna apparat och vem som inte gjorde det. Oliwer hade myggbett över hela huvudet och händerna medans jag hade något enstaka här och var men inga större mängder.

 
Ett öra som liknar en pannbiff efter myggen vart där och stulit blod.
 

Detta är en produkt jag varmt kan rekommendera för dig som inte gillar att ha mängder med mygg och knot i din närhet (tyvärr tar den inte bort exakt allt men det är inte många blodsugare kvar inom räckhåll). Den fungerar perfekt att lägga vid matbordet en myggig sommarkväll eller så köper man till ett hölster kan du ha den på dig när du är ute och vandrar alternativt är och fiskar. För det priset man betalar för en ThermaCELL får du verkligen valuta för pengarna!

 

För mer info om produkten kan du klicka på länken nedan!
http://shop.el-ge.se/ShowSearchResult.aspx?pagesize=20&searchstring=thermacell


Glöm inte bort havsörigen!

Så här i semestertider så är det mycket som händer på en gång. Det är lätt att man glömmer bort vår älskade havsöring som ju faktiskt simmar ganska ostört utefter vår kust. Faktum är att nattfisket är en riktig favorit hos många och ger dig chans att komma i kontakt med de riktigt stoa havsöringarna. Vi fick just en rapport från vår Teamfiskare Peter Alexanderssons och ett förslag på fiskstrategi i högsommarvärmen.
 
"Hejsan!
Vill bara påminna alla semesterfiskare om möjligheten att fisk havsöring även under eftermiddag och kväll under sommaren. Snabbsjunkande linor och flytring/ponton gör det fullt möjligt att ha ett superkul!"
 
 
 
 


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!