Grillad havskatt och salsor

Perfekt sommarmat. I salsarecepten finns det en hel del koriander. Högsmakare brukar inte upskatta koriander och om detta är fallet så går det precis lika bra med persilja. Gällande koriandern i guacamolen så skall den vara där. De som inte gillar koriander får låta bli att äta. Helt enkelt.
 
Recept till 4 personer
 
4 st havskattskotletter
 
Marinad:
 
1/2 dl olivolja
saften från 1 lime
en nypa salt
en nypa peppar
en halv finhackad chilifrukt
 
Rör ihop marinaden. Lägg kotletterna i en plastpåse och häll på marinaden. Låt dra i kylskåp minst en timma.
 
 
Grilla sedan kotletterna några minuter på varje sida.
 
 
2 salsor och en guacamole
 
 
 
Salsa 1 (till vänster i bild)
 
Mangosalsa (snodd rakt av från Jonas Crambys recept i kokboken Texmex från grunden)
 
2 mangor
1/2 rödlök
1/2 kruka koriander
1-2 msk pressad limejuice
1/2 färsk habanerochili (här har jag tagit vanlig chili om jag inte fått tag på habanero)
1/2 tsk salt
 
Finhacka alla ingredienser och blanda ner i en skål. Serveras kall.
 
 
Guacamole (till höger i bild)
 
4 st avocado
2 vitlöksklyftor
2 stänger salldslök
1 röd chili (2 om den är mild)
saften från 1 lime
2 nävar koriander
2 stora tomater, hackade
salt och peppar
 
Kör vitlök, salladslök, chili och koriander i en mixer. Mosa avocadon grovt i en skål. Blanda i kryddmixen och limesaften och rör ihop. Blanda sist ner tomaterna försiktigt.
 
 
Tomat och gurksalsa (längst ner i bild)
 
4 tomater
1/2 gurka skalad
1/2 rödlök
1/2 kruka koriander
1 näve persilja
rikligt med salt
svartpeppar 
lite olivolja
 
Hacka tomater, gurka, lök, persilja och koriander fint. Salt, peppra och häll på olivoljan. Låt stå och dra en stund i kylskåp.
 
Fräscht, gott och alldeles alldeles underbart!
 
 
 

Vildsvin och behovet av en Machete...

VÄRME!

Ska man gnälla då temperaturen ligger mellan 20-25 grader hela dygnet? Eller är det bara att springa in till EL-GE och haffa en makrill dörj och dra ut på havet? En burk stagg och och ett makrillmete är inte heller helt fel för den som väljer att ta sina strider från land. Det går att fiska nu, det går att ha bra fiske för den som är lite inovativ och har med sig 3 liter vatten ut. Fiske efter abborre med ytgående beten och poppers/fluga på varma kvällar kan vara grymt såhär års enligt de kunniga. Havsöringsfiske på nätterna med foam flugor man drar i ytan kan ge resultat, eller om man har tur och prickar en kväll där sommarmasken är ifarten.

Martins mission i en hemlig sjö slutade nästan i blod svett och tårar. Ett galoperande (säger man så?) vildsvin av respektabel storlek rusade över en åker och tvärstannade då den fick syn på oss för att sedan springa vidare. Vadning i träsk, fiske från en ö full av fågelskit. Det vi saknade på denna tur var gädda och en machete, den vassen var inte att leka med....

 

Följ oss på instragram! Klicka här!

 

 
 
 

Gösnatt med Peter Alexandersson

Vi fisk en uppdatering från vår temafiskare Peter som varit ute på nattliga äventyr i jakt på gösen:

"Då har Gösfiske bockats av på listan av "måste fisken". Visst är flugfisket nr1 men vad ska man göra när solen steker? Sitta på sofflocket och bida tiden är liksom inte min grej. Fiskade Alingsåssidan på Mjörn med min nya Hobie trampbåt/fiskekajak och vilken start det blev på karriären!!! 6 fina gösar och ett gäng snipor/borrar är ju ett underbart facit. När solen sjönk i horisonten steg fisken mot ytan och bet min blanka rapala troll 20. Ut och kör innan kung bore gör entré!

/Hälsningar Peter Alex.:))"

 

 
 


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!