Havsöringsfiske med far & son Lööv

Jag hade farsgubben på besök i Göteborg under helgen och havsöringsfisket stod på schemat. Under Lördagen var vi ute i skaplig tid och testade lite vikar där vinden legat på under ett par dagar, dock undan större framgångar. Lite vakande fisk som vi inte får att fastna och ett par följen var allt vi åstadkom under förmiddagen. Min far stod utvadad på en liten ö där han tampades med motvinden då en skock med omkring 20 små andungar ledda av någon form av andfågelhona simmar i bestämd riktning mot den intet ont anande fiskaren. 
-"Va gör du för något?" - Hör jag honom utbrista i tron att det är jag som bestigit ön bakom honom. Ni skulle sett hans ögon när han snor runt och finner 20 and ungar som står helt still på en meters håll och blänger nyfiket på honom. 

Vi tar lunch och svänger förbi butiken för att fylla på kaffetermosar och flugaskarna varpå vi styr kosan mot Stenungssundshållet för att bedriva eftermiddagsfisket på en ny lokal där vinden bör ha legat optimalt. Väl framme så kan vi konstatera att vinden ligger klockrent, högt vattenstånd och absolut inte för grumligt i vattnet. Detta till trots så går fisket riktigt trögt, det är först mot kvällningen när vinden mojnar som jag lyckas kroka upp en öring på mellan 45-50cm som snabbt får simma tillbaks. Fisken tog på en [ Grizzly Bugger ] med en liten märla som upphängare.
En välgödd gynnare som tillslut landades efter en dag utav trögt fiske.

Dagen därpå så är vi obehagligt tidigt ute på plats, den här gången är det Tumlehed som har lockat oss till ett besök. Vinden ligger trots den tidiga timman på ganska hårt och man får anpassa sitt fiske lite till där det är rimligt att få ut flugan. Vi har mängder med följen och ryck i flugan och jag lyckas till slut landa ytterligare 2 fiskar på mellan 45-50, den ena av dem närmare 50cm. Fiskarna föll båda för samma fluga som ovan, fiskad med en långsamt sjunkande lina och en lång taperad tafs. Hela tiden med en märla som upphängare, min far fiskade utan upphängare utav gammal hävd och hade betydligt svårare att kroka fisken än mig under båda dagarnas fiske. Dessvärre så blåste resterande tiden utav Söndagen bort och vi valde att bryta upp under eftermiddagen. Vi passade på att spana in [Casting gänget med Tellis i spetsen ] som var ute i blåsten och kastade. Vi konstaterar att man måste imponeras av deras tålamod att kasta i den luriga vinden som snurrar runt i viken, samt deras skicklighet att detta till trots kasta såpass långt med en folkhord som står bakom och kikar på varje rörelse. Nu är det inte långt kvar till premiären på vår [ Orkla sträcka ], tellis värmde upp med en ruskigt fin blanklax i Örekil under gårdagen så nu är det bäddat för succé! :)



Punkar'n - Crazy Eyes

Tillbaka till ruta 1 brukar vara något man förknippar med något dåligt, i detta fall så handlar det om att återvända till Greenfield Valley Resort och känslan är långt ifrån dålig. Precis där resan tog sin början ska den också få sitt slut, poetiskt. Vattenståndet är något lägre än när jag och Sandra besökte området sist.
Sandra kommer upp efetr att ha varit nere och kikat vid sjön och berättar exalterat att man kan se väldigt mycket fiskar, bland annat spanade hon in en fisk på dryga metern, kanske en Alligator Gar.
Projektet Greenfield fortsätter att utvecklas, kanske hinns det med ett testfiske på en ny art, rapport utlovas!
Fisken på bilden är en fisk från vårt första besök till området, crazy eyes... 



"Too fat contest"

Alla vill vi vara rippade. Få av oss är det dock. På el-ge strävar alla efter att bli rippade i den interna tavlingen "too fat contest". Sannolikt ligger "webbmaster" bäst till men efter mina månader här med snålt med mat (våra surt förvärvade pengar skall gå till fiske och inget annat...) och en period fightingcamp, så skall jag allt ge honom en match i alla fall. Värre är det nog för mina kära kollegor Emil och "Steffe-chef". Där hjälper varket pt eller hårda dieter. Eler som thailändarna säger "they are to faaat".


Här har vi en riktig thairippning. Killen på bilden tävlar i -51kg. "Not to faaat".


Killen är en hårding med över 300 matcher bakom sig. "He is small, but baad".

Ses i Juni.      - Sandra hälsar...

Martin


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!