Årets första havsfisketur!

Hallå gott folk.Nu var det ett tag sedan jag skrev här vilket jag nog får be om ursäkt för..
Det har inte vart så mycket fiske för min del den senaste tiden då det är fullt upp att göra med jobbet just nu, men förra veckan fick jag faktiskt komma ut på havet med en polare för att köra lite vrak/makrillfiske.
 
Min polare Andreas är långt ifrån en rutinerad fiskare.. Han fiske några enstaka gånger varje år när han var yngre men det blev aldrig något riktigt intresse för honom, så de senaste åren skall han vara glad om han kommer ut mer än 1 gång varje år. Vi har pratat vid ett flertal tillfällen om att åka ut och fiska lite makrill eller liknande.
Tillslut tog jag mig i kragen och bokade in oss på en havsfisketur så vi skulle få lite fisk helt enkelt! Företaget vi åkte med har två olika turer varje dag; en klockan 7.00 och en runt 14.00 och både jag och Andreas är rätt morgontrötta av oss så vi beslöt oss för att ta turen vid 14. Dessvärre så var det inga fler som hade bokat den senare turen så vi fick helt enkelt finna oss med att följa med ut klockan 7 på morgonen trotts att vi inte kom i säng förens 3 bläcket..
 
Väl framme vid kajen i Eriksberg där Linus som är kapten på båten skall hämta oss står det ett gäng förväntansfulla män i olika åldrar som såg riktigt sugna ut att få komma ut på havet och få dra upp storfisk. När Linus välkommnar samtliga så frågar han även vilken typ av havsfiske vi vill utföra och rätt snabbt så märkte man att alla var mest sugna på vrakfiske, så vrakfiske fick det bli! Vi puttrade väg med båten i ca. 1h30min för att komma till vraket. Väl på plats kunde Linus som är expert inom detta område konstatera att det inte skulle bli en lätt match att vrakfiska denna dag då det var väldigt vågigt samt blåsigt, men vi försökte iaf! Men efter 2 nedsläpp med trassel i varje för samtliga så blev det att glömma vrakfisket och försöka sig på lite makrillfiske. Det hände inte så mycket mer denna resa, vi fick en del makrill, 3st relativt små pigghajar tog på pilkar, massvis med små sej m.m. Men varken jag eller Andreas var besvikna; vi hade fått fisk, det var skoj att komma ut på havet med båt igen och slutligen blev det en riktigt fin middag av fisken vi hade fångat!
 
Får hoppas på en ny tur snart med Göteborgshavsfisketurer och Linus. Och då får modernatur se till att det blir bättre förhållanden så man kan dra lite större fisk på vraken ;)
 
(Klicka här för mer info om havsfisketuren jag och Andreas var ute med)
 
*poff, borta*
 
 

Med flugspö i Lofoten

Så damp det ner igen, ett mail med härliga bilder från Peter Alexanderssons tur till Lofoten. Man skulle lyckas med konststycket att landa hälleflundra på fluga. Så här gick det:
 
Hej på er!
Lovade att skicka ett par bilder från min tur till Lofoten (Nappstraumen).A tt flugfiska i havet är grymt spännande tycker jag, med stor variation på arter och storlek. Ett par ok flundror blev det! Fick även stor torsk,sej och blekor på mina stora flugor (en påse flash på dubbel cirkelkrok.....).Med snabbsjunkande linor (700 grain) når man ner på 30 meter om strömmen inte är för stark.Sjunklinor med stum kärna är att föredra, hemtag i rask takt ger mest påslag är min erfarenhet efter ett par rena " flugfiskeveckor" i salt Norgevatten......!!!!!. Prova detta fiske om du vill känna på styrkan i våra "egna" supersnabba fiskarter!!!!!....(kom dock ihåg att lägga på ordentligt med bra backing på rullen).
Mvh Peter Alexandersson
 
 


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!