Bonefish @ Tobago

När vi kollade mailboxen imorse hade vi fått ett riktigt roligt mail ifrån vår kamrat och team-fiskare Peter Alexandersson. Peter har varit i Tobago på semester med familjen men att han skulle kunna hålla sig borta från fisket visste vi ju alla att det inte skulle gå! Här nedan har ni det Peter hade att rapportera samt lite schyssta bilder som inte alls får en fiskesugen.......
 
"Hej på er! Precis hemkommen från en fantastisk resa till Tobago. Jakten på stora "flatsponnys" var underbart kul och djävligt svårt.Stora fiskar och korall är ingen bra kombo... Många fiskar rusade helvetes långt och slet tafsarna(0,38 flourc),DIY på Tobago är fullt möjligt med lite erfarenhet i bagaget,men inget ställe för första försöket på saltfiske.Mina försök på tarponer,wahoos och dolphin sket sig ordentligt.Stora tarponer rätt utanför hotellet ville inte äta mina fina flugor,rullade som efter skolboken utan att bita överhuvudtaget,djävulskt frustrerande faktiskt!!!!!...... Men nu blir det öring för hela pengen!!!!!/.Med vänlig hälsning Peter"
 
 
 
 
 
 

Lite nya mönster

Vinter = laxflugbindning!
Så har det alltid varit för mig, jag hörde i någon film om att en laxfiskares år består av två säsonger, laxfiskesäsong och väntan på nästa laxfiskesäsong. Detta stämmer väl in på mig. Under årets mörka årstid sitter jag hemma på kammaren själv eller tillsammans med mina vapendragare och binder laxfluga på laxfluga. Tanken är alltid den samma inför varje vinter, i år ska jag bara binda 3-4 mönster och satsa på dessa. Verkligheten brukar alltid bli tvärtom. När man sedan står vid vattnet får man alltid samma lyxproblem, vilken av alla dessa 428 mönster ska jag fiska med??
Nåväl, jag tycker om att binda flugor och jag tycker om att prova nya tekniker och nya mönster. Jag tycker om att ha många mönster i asken, innerst inne vet man att flugans roll kanske inte är det absolut viktigaste men ändå. En glödhäck kan t ex ha röd butt, men för att hotta upp det hela kan man ju även binda upp ett par modeller med hot red butt. För säkerhets skull gör jag även ett par med UV red butt också, om nu laxen mot all förmodan skulle rata de två förstnämnda. Så håller jag på, hit och dit, varianter på varianter. Slutresultatet blir överfulla flugboxar och beslutsångest vid vattnet. Fördelen är dock att jag till slut alltid hittar en fluga som jag tror stenhårt på.
Jag tror att detta är ett ganska vanligt fenomen hos oss laxfiskare. Jag brukar alltid säga att vi är ett folk som har alldeles för mycket tid över till att varva teorier och strategier. All den tiden man lägger på vintern och all den tiden man lägger vid vattnet då fisken inte hugger läggs istället på att fundera kring vad man gör för fel. Detta är nog ändå den biten av laxfiske som jag uppskattar och tycker är charmig. Att man aldrig vet, och när man väl tror att man vet slås man ner och inser att man har ingen aning om vad man sysslar med. Så gott folk, laxfiske är och förblir ett mysterium, en gåta utan svar. Det ända vi vet är att med flugan i vattnet och ett koncentrerat fiske kan man få sin belöning, oavsett om man fiskar en glödhäck med red eller hot red butt.
/Oskar
 


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!