Bonefish i Mexico

Ett riktigt gott och nöjt gäng rapporterar från några veckors vistelse i Mexico. Det blev en jakt på allt från Permitt till Bonefish. Närmare rapporter kommer att komma framöver. Men inför julledigheten så vill vi ändå bjuda på lite bilder från paradiset. Mailet som just damp ner i mailboxen från vår hjälte Peter Alexandersson med en mängd bilder bifogade var kort men konsist: 
"Fiske efter stor skygg bonefish är ruskigt kul.Dessa mexikanska krutpaket ville aldrig sluta rusa.Det är bara hålla tummarna och hoppas backingen räcker!!!!......" 

Här nedan ser ni ett urval av bilderna, och som sagt - fler rapporter kommer. Bland annat så lyckades vår Havsabborreguide Kai med bedriften att kroka en fet Permitt på fluga...

En liten uppdatering till sedan detta inlägg först publicerades. Henrik Larsson låter meddela att resans bilder finns summerade på hans superba sida: http://www.fiskebild.se/gallery-2011-mexico/ UNDERABARA BIDLER!







Och hemma i Göteborg så ser vi fram emot en regnig julhelg. När man tittar på bilderna ovan så får man onekligen en klump i halsen.

Storm del 2.

Jag skrev tidigare om storm i ett blogg inlägg, känns som att man skulle kunna kopiera det inlägget en gång till.
vilket J**** väder! Någon där uppe är arg! Det knakar till och med i butikens fönster, imponerande och skrämmande? En belåten och för oss kär kund var idag inne och lät oss ta del av ett mycket unikt steelhead fiske i anslutning till Great Lakes där de mindre älvar som rinner ut i dessa sjöar kan bjuda på riktigt bra steelheadfiske. Denna kund hade fått fiska med spön i #5-6 och med en mycket intressant set-up. En bit ner på tafsen sitter en nappindikator för att kunna reglera djup, som ett litet flöte därpå knyts en rom korns imitation i någon stark färg och framför tre stycken små blyhagel. I krokböjen knöts sedan tafsen vidare till en liten förtyngd nymph. Detta fiskades uppströms och gav en hel del fin fisk. Kanske inte helt olikt det fiske som många bedriver i tidan, även om detta kanske var lite mer tweakat. Så lärde man sig något nytt.

Annars är det en bra ide i dessa ovädersdagar att kolla in en fiskefilm. Jag rekommenderar följande:

Tellis Kotsigiannos från roll till spey.
Raising the ghost (steelhead på torrfluga)
Running down the man - bam bam bi bam bam bam ( musik från sister nancy) Roosterfish från Land.
Gädda the movie - sjukt bra.
Mads Grosell - modern soft lure fishing, lär dig jigga som Profeten Mads.

Jag såg även att vi hade ett par kopior av rariteten "atlantlaxen" i DVD hyllan, med Looparna, sjöberg...gick på tv en gång i tiden. Klassiker!
Men grymmast av alla är nog den något rökiga rullen "fishizzle" en flummig historia om en fd guide som zappar på tv i sin soffa och minns fornstora dagar som guide i Alaska innan hans båt krasch. Fiske klippen varvas med lökiga annonser (hur  roliga som helst) för gummi beten, och godbitar från  komedin Napoleon Dynamite. En av favoriterna i filmen är då en snubbe på Campen i alaska drillar en Drake han kör med sitt flugspö, rödvin thermosen? Soundtracket är också slick. Världens bästa fiskefilm enligt mig.(Martin)


En riktig hjälte enligt mig. Figurerar nu även i flugfiskefilmer. Najs...

I övrigt?

Nya destinationer i nya tider. För första gången hade jag idag en kund som skulle flugfiska/fiska utanför Saudiarabien, varför inte? Oman och Dubai är ju heta ställen, Yemen har rykten om bra tonfisk...så varför inte.

Nya områden att utforska...

Laxkung back in the days.





El-GE team Tomas med fisk (as usual) back in the days, Tomas-King-Kong-KUNG!


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!