Laxrace i Edet

I onsdags var jag och en kamrat uppe och prövade lyckan i Lilla edet. Vi hade fina förhållanden från start och redan i första repan suger det i för mig del. En liten svart fluga lockade upp en fin lax på 6,5 kg.
 
 
 
Efter detta tog jag det lugnt i nån timme innan det var dax att gå en repa till. I dagens andra repa smäller det igen. Denna gången var det en arg hane på 93cm som efter en hård fight fick friheten tillbaka. 
 
 
 
Både kompisen Danne och medfiskande Anders tappade varsin lax denna dag som var riktigt het!
Nu far jag upp till Beiarelva på El-Ge resan. 5 förväntansfulla gäster är med och vi räknar med en spännande vecka i nordnorge!
Uppdatering kommer när jag är tillbaka!
 

Mildare vindar i Söröya

Vädret har lugnat ner sig en hel del på vår EL-GE resa i Söröya. Under gårdagen var tanken att vi skulle åka på långtur till Storskalltaren men tyvärr tillät ej vädret detta. Så vi åkte ut 3 distans från campen och träffade ett storsej stim. Det var fantastiskt roligt då alla fick fisk samt att det var bra storlek på sejarna. Snitt storleken låg runt 7-8kg och med en topp på 12kg av Anders. Då det var en hel del sjö ute till havs bestämde vi oss för att bege oss in till land för att äta, vila och invänta att det skulle bli ännu lugnare ute til sjöss. 
 
 
 
Vi drog ut och körde lite nattfiske när det blivit mer eller mindre vindstilla till ett nytt grund som verkar vara rätt ofiskat. Vi lyckades fånga en flundra, ett flertal fina mattorskar runt 7kg, ett fåtal koljor m.m. Största fisken för dagen stod Irma för med en flundra på 13,5kg. 
 
 
 
 
 
Nu har vi väldigt milda vindar och det går inte speciellt mycket sjö så det blir alldeles strax en långtur ut till Råsa för att bända riktigt stora fiskar... Inte en dag försent om ni frågar mig!!! Rapport om fisket kommer inom kort.

Ett blåsigt Söröya

Natten till torsdag åkte vi på vår EL-GE resa till mytomspunna Söröya. Vi hade slaviskt följt väderprognoser i veckor för att förhoppningsvis få se det vi vill se (inga starka och västliga vindar). Vi har haft riktigt otur med vädret sedan vi kom upp men vädret har inte stoppat oss för att bege oss ut en bit i alla fall. Fisket har varit rätt trögt men en hel del fin fisk har fått luftas. Havskatter kryllar det av just nu kring Söröya, flundror har landats ett gäng samt en hel del torsk, sej, kolja och lknande.
 
Imorgon natt verkar det som att vädret kommer bli mycket snällare och vi hoppas verkligen på att få åka ut till Storskalltaren och dra riktigt fina och stora fiskar. Jag kommer blogga om den trippen så fort jag kommit in i land.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fler tips från Peter...och mer fisk!

Peter Alexandersson är i farten igen och denna gång puffar han för en spiggimitation som fungerade väldigt bra på havsöringen under gårdagen! Fiskimitationer verkar vara grejjen för stunden och var inte blyg att ta hem dessa snabbt!
 

Inte bara natt som funkar .....denna tog en snabbt fiskad Tobias på sjunk 3 an kl 16 30...stark fet och härlig!!!!....:) - Peter Alexandersson
 
 
 

Aktuella tips från Peter Alexandersson

Vi fick precis in heta tips för havsöringsfisket på kusten just nu. Många har upplevt att fisket är lite trögare för tillfället men vår gode vän och team-fiskare Peter har hittat koden för ett lycket havsöringsfiske.
 
 
Hej!! Ut och fiska Nattöring om ni har tid,när skivan går ner (solen) kommer fisken mot land, tunga vak skvallrar om stor fisk.Min nya favoritfluga har blivit tobisvarianten "Tobias" som är slank och med rätt profil.Fisken verkligen älskar Tobis och kan bli grymt selektiv på dessa lokalt, fiskas flugan rätt med hög fart blir huggen brutala så tänk på tafsdimensionen!! Stick ut i den ljumma sommarnatten och jaga silver,sjukt spännande jakt på "di blanke" för den som inte är mörkrädd./hälsningar Peter Alexandersson :)
 
Flugan Tobias har visat sig fungera bra just nu!
 
 
 
 
 
 
 
 


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!