Team Jannes rekordlax

Såhär års är det vanligt att man drömmer sig tillbaka till förra sommarens laxfighter och minnesvärda fiskar.
En sådan historia kommer från vår teamfiskare Janne. Ifjol fiskade han i Lærdalselva och fick där en fantastisk fisk. Såhär berättar Janne:
 

Jag fick denna förra året 10 juni runt kl. 09:10 i Leardalelva på Björkums valdet. Min lax var den första som kom upp på land och blev registrerad. När vi vägde den direkt när den var landad på två godkända storfiske vågar så uppmätes vikten till 15,1kg och en längd på 114cm.

 
Skickar också med en bild på flugan som de tog på en 15cm Black and Blue monkey fly
 
 

Veckans fluga - #4 Slinky Pinky

Slinky Pinky av Team Agne

En väldigt fin UV-fluga för det lite kallare månaderna efter havsöring. Perfekt att använda vid havsöringspremiären i april. Denna fluga fiskas med fördel hem relativt snabbt!
 
 
 
 
Krok: TMC 777SP - #8 http://el-ge.se/tiemco-t777sp
 
Bindtråd: Uni 6/0 - Pink http://el-ge.se/bindtrad-uni-thread

Stjärt: Mallard Flank - Pink http://el-ge.se/mallard-fargade-fjadrar
 
Dubbing: Ice Dubbing - blandat UV Pink & Pearl samt en nypa Fluo Shell Pink http://el-ge.se/ice-dubbing
 
Dubbing: SLF Standard Dubbing - Magenta http://el-ge.se/slf-dubbing-standard

Kroppshackel: Tupphackel Grizzly - Pink http://el-ge.se/tupphackel-grizzly
 
Fronthackel: Tupphackel - White http://el-ge.se/tupphackel

Påfyllning av flugor

Idag hade vi finbesök av vår teamfiskare Agne. Vi fick en leverans av hans giftiga havsöringsflugor. Oavsett om du fiskar längst skånekusten eller ska fylla på asken inför västkustpremiären kommer du garanterat bli impad av hans kreationer. Varning: De tar slut snabbt!

 
 


Nyheter från Simms

Det nya Waypoints bärsystemprogtrammet från Simms finns nu i lager i Göteborgsbutiken och på webshopen. Sjukt snygga och som vanligt när det gäller Simms så är det väl genomtänkta lösningar av högsta kvalité. Klicka på bilden nedan för att komma till webshopen. 

Bild på Simms Waypoints Chestpack

Guidelinekatalogen!

Äntligen är den här!! Årets Guidelinekatalog damp idag ner hos oss. Kom in och haffa ditt exemplar, coola bilder och heta produkter utlovas.
 

Veckans fluga - #2 Tjernobylgrisen

Tjernobylgrisen av Team Agne

 

Detta är en typisk vårfluga som med framgång fiskas i lite kallare vatten. Speyhacklet ger flugan otroligt mycket liv i vattnet. Med lite förtygning på undersidan så får flugan en perfekt "jiggande" gång i vattnet.

 

 

Krok: Jensen Danish Seatrout stl 6 http://el-ge.se/ajensen-danish-seatrout8870
Bindtråd: uni-thread Chartreuse http://el-ge.se/uni-thread-80-72-den
Ögon: Easy Shrimp eyes Fluo Orange http://el-ge.se/easy-shrimp-eyes
Förtyngnig: Tungstensark http://el-ge.se/mjukt-tungsten-ark
Mundelar: Natural Mallard http://el-ge.se/mallard-fargade-fjadrar8306
Dubbing: SLF Pearl http://el-ge.se/slf-prisma-dubbing8402
Hackel: Whiting Spey Yellow/Chartreuse http://el-ge.se/whiting-farms-spey9351
Gummiben: Sili Legs Barred White http://el-ge.se/sillilegs
Rygg: Vitt Antrongarn http://el-ge.se/antron-garn8423

 

Veckans fluga - #1 Speybananen

Speybananen av El-Ge Oskar

 

En kanonfluga för humusfärgade älvar. Jag fiskar denna om älven är lite skitig, då sticker det gula ut och syns bra. Jag har ett rörligt fronthackel så denna fluga pulserar fint även i långsamt vatten.
 
 
Tub: Attutubes i valfri längd. http://el-ge.se/futurefly-attitubes
Hackel: Ringfasan Rumphackel Golden Yellow http://el-ge.se/ringfasan8311
Undervinge: Räv i färgen banana yellow http://el-ge.se/ravsvans-i-bit-xl7639
Flash: Några strån Angelhair i färgerna Holo gold & koppar http://el-ge.se/angel-hair7702
Övervinge: Räv i färgen banana Yellow http://el-ge.se/ravsvans-i-bit-xl7639
Kinder: Odlad djungeltupp eller substitut http://el-ge.se/djungeltuppsubstitut-naturfargade9058
Conehead: Futurefly hybrid cone i valfri storlek http://el-ge.se/hybrid-cone-gold

Årets första lyckorus! = nyheter från Simms

Så fort det blir nytt år så är det alltid lika spännande att öppna kartongerna från våra leverantörer, den fråga man alltid ställer sig innan man river upp kartongen är "Är det några nyheter i paketet?". Ibland blir man besviken då det bara är "samma gamla" och inget nytt har hunnit komma. Jag minns särskilt en händelse för två år sedan, precis då vi flyttat in i våra nuvarande lokaler så hade paket från Flyfish Europe kommit. Jag och Emil rev runt bland alla paketen i det då kolsvarta och icke uppvärmda provisoriska lagret. Vi hade ficklampa, en av oss fick lysa och den andra angrep paketet. De nya G4 skorna hade då kommit vilka vi beundrade i det svaga ljuset från en ficklampa med taskiga batterier, Emil säger, fan det här är alltid lika kul! Det han sa stämmer, jag har nu jobbat med flugfiske både i butik hos leverantör rätt länge. Den 15 Mars blir det totalt 12 år sedan kan jag konstatera. Häromdagen uppstod årets första lyckorus då ett paket från Flyfish Europe visade sig innehålla en ny ryggsäck, en slingpack samt en hippack. De ser riktigt fina ut! Midjeväskan ser rymlig ut utan att bli för bulkig vilket en del midjeväskor tenderar att vara. En annan rolig nyhet är Simms confluence - reversable jacket. En snygg jacka som du kan vända ut och in och få mer av en "skjorta look" som jacka ser den väldigt enkel och ren ut. Vi inväntar med spänning de nyheter Guideline visade oss prover på. Greys resespö ser jag också fram emot mycket. Vi får väl se om det dyker upp några mer godsaker i veckan, kom in och kika!

//Martin.

 
 
 
 
 
 
 

Seatrout battle on Fyn

Ni har väl inte missat att vår Teamfiskare Peter Alexandersson just nu florerar i en dansk fisketävling som dessutom spelades in? Kolla in de första 3 avsnitten här, det fjärde avsnittet släpps om ett par veckor.
 
 
 
 
 
 

Bornholm

Årets sista jobb ansträngning för min del blir att posta ett mms från Oskar från EL-GE Göteborg med en stabil Havsöring på 3,8kg landades idag på Bornholm. Gott nytt år alla kunder och vänner! 💪



Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!