EL-GE Rapporterar

Mörrum
Punkar'n & Lövet (Emil & Martin) är nyligen hemkomna från ett enligt dom väldigt givande besök hos Loop nere i Mörrum. En närmare rapport om detta kommer under veckan. Rent generellt kan man säga att deras nyheter är ett riktigt lyft, då speciellt på linfronten. Gällande deras konfektion så är det något vi tror kommer sjunka in hos kunderna till nästa säsong, det är verkligen klockrent rakt igenom. Kim, produkt utvecklaren har verkligen tagit Loop flera stora steg framåt i utvecklingen på den fronten. Men som sagt, mer om detta i kommande rapport.
Punkar'n demonstrerar tandborstningsteknik i stugan vid Mörrum. Den va sjuk...
Svendsen
Steffe-chef, Anders & Patrik (Skövde butiken) tog en sväng och kikade igenom Svendsens prylar för det kommande året. Man rapporterade att det såg väldigt lovande ut. Som vanligt väldigt mycket prisvärda produkter som dom lyckas få fram varje år. Här ploppar det fram lite information på hemsidan framöver om lite nya prylar samt release datum.
Produkt utvecklaren Mats Grossel lutar sig stolt tillbaks, sortimentet blev fett
Skojigt skvaller
Gädda the Movie-snubbarna Mille & Joel rapporterade att det är s.k film/fiske vecka, innebärandes att man helt enkelt fiskar och filmar det hela. Samt att man redan fått med en gädda på imponerande 10,8kg. Deras metoder är helt unika och uppenbarligen även deras fångsstatistik så håll korpgluggarna öppna efter deras filmer.
En annan lyckad filminspelning tycks ju vara Tellis nya kastfilm med inriktning på tvåhandsfisket. Under hans senaste inspelningstillfälle i Mörrumsån så krokade han på en semiblank lax på imponerande 12kg. Inte illa va? Att man sen får med det hela på film gör det  ju inte mindre roligt för fångstmannen.
Nu är dagarna på västkustöringen nere på sin näst sista dag och vi önskar våra kustfiskande kunder ett skit fiske på sista dagen och passar på att tacka er för den gångna säsongens sköna fiskehistorier och teorier. Tro dock inte att ni ska få lägga upp fiskespöna på hyllan, vi kommer framöver att tipsa er om en mängd olika typer av fisken som kan bedrivas med allt från flugspö & haspelspön till pimpel och mäsk.
Vi gillar Punkar´n, och är du fiskare så gillar Punkar'n sannolikt dig.

Bonito fångster på Västkusten!

Enligt säker källa så har det spofångats minst 15st bonitos på hemlig plats(mellan göteborg och varberg).
Det skall finnas rätt mycket bonitos i området enligt källan, men det missas mer fisk än som dras upp, då den är rätt hård i käften. Fiskarna som fångats skall ha vikter upp mot 4 kilo. Som vi bloggat om tidigare så har det fångats en hel del bonito på spö i vårt grannland Norge. Då vi inte fått tag i bilder på dom Västkustfångade, så återpublieras bilder på dom Norskfångade.
mer fina fiskar


//Update: Bildbevis på svensk spöfångad Bonito 27/9-2010 i Fiskejournalen.
Fångad utanför Bua i Halland.

Äntligen tid för lite fiske...

Nu går vi mot höst och nya spännande fiskedagar. När de flesta sportfiskare börjar med vinterföraringen av sin prylar så startar vårt fiske. Vi hade gärna kört för fullt hela året men när våra kära kunder fiskar som mest så får vi snällt hålla oss i butiken. Så nu är det havsöringsspurt, gäddfiske samt öring som gäller. Det är otroligt mycket intressant fiske kvar så vänta med att packa ner dina prylar. Vill du veta vad du skall hitta på när fiskesuget hugger tag i dig på de fina höstdagarna så hör av dig så ser vi om vi inte har lite tips.  Vi ses vid fiskevattnen...


Egentligen känns det som hela blogginlägget var en svepskäl
för att få lägga upp denna grymma bild på Martin. Vår egna
"karatekid" har troligen världens coolaste "stajl" när han fiskar.

Slutstrid.

Säsongen för havsöringen på västkusten tickar snabbt neråt. Det känns, precis som alla säsonger tidigare, som om de planer man haft, alla de turer på kusten man planerat, bara försvann. Känner ni igen er? På våren planerar man mängder. Man skall prova nya platser, testa nya flugmönster och drag, denna säsongen är då det smäller. Men likväl så känns det som om man missat mängder av dessa planer när nu säsongen snart är över. Men den är just "bara" det, snart över. Än finns där tid, än finns där hopp, än finns där möjligheter. Och det är nu eller aldrig som gäller. Så, jag grabbar tag i den sista sucken av hopp och åker med fiskeguiden Henrik Larsson ut på en guidad tur denna söndag. Årets sista för min del. Frågan är om det kommer att ske, är det nu min tid är kommen och drömöringen äntligen skall landas? Det vet ni först på måndag. Passar på att önska alla en trevlig helg och se nu till att ta tag i säsongens sista dagar.
Mr. Webb

Hösten kickar in på västkusten.

Det händer en del, trots att vi nu tycks ha lämnat sommaren bakom oss förgott denna säsong. Förutom att vi fortsatt får rapporter om bra havsöringsfiske på västkusten, så är kanske det mest glädjande beskedet att många duktiga gäddfiskare haft stor framgång med den nya wobblerna från Merlin Baits. Framförallt har Dagger har fiskat otroligt bra. Kul med det betet är att det funkar lika bra till spinn, trolling och jerkfisket. Mer information om Dagger hittar du [ HÄR ]
Dagger gör succé!
Dagger från Merlin Baits topprankad av gäddfiskare!
Vi har även fått in en liten rapport från vår medarbetare Daniel "Ond Metare" Svalsjö. Daniel har ju varit borta från oss ett tag och det var extra roligt att få en rapport från honom. Denna finns nu uppe på vår hemsida [ Länk till "Onda Metaren Rapporterar" ].
Det har varit lite stilla på vår hemsida. Anledningen har varit att vi jobbat extra hårt bakom kulisserna med nya produkter till vår webbshop. Detta har bland annat inkluderat fotografering av närmare 100 bilder på de nya, råa, starka och kraftfulla, spöna från SPORTEX. Dessa är uppe på shoppen inom kort. Nästa steg blir ett digert arbete med flugbindningen på webbshopen. Ni kanske inte visste det, men de flesta bilderna på vår webbshop tar vi faktiskt helt själva med hjälp av vår "in-house" fotograf Niclas P. Andersson.
Alright, tight lines, skitfiske och allt sånt där!
Team EL-GE

Tellis funderar - del 7

Igår var jag en sväng i Örekil med mina goda vänner och kollergor Jonas och Mattias ifrån fiskeresor.nu. Det var en mycket trevlig dag fast den blev lite kortare än vad jag är van vid.

Vi började inte fiska förren kl 11:00 så vi missade det spännande morgonfisket.
Men vad gör det när jag fick landat en liten grilse i första repan!
Vi fiskade på A-sträckan och jag tog fisken i den spännande poolen "Utterhåla".
Detta är en pool med väldigt mycket sten, både synliga och under vattenytan. Det roliga med denna fisk var att den hade inte direkt något vatten att rusa på utan den hoppade systematiskt i mellan alla stenar och var säkert uppe i luften 6-7ggr innan jag fick styrt in den i mellan träden. Ett snabbt foto i vattnet och sedan fick han simma hem igen.

Fisken tog på "Den Vanlige" med 3cm vinge - en perfekt fluga för Örekil i mina ögon!
Jonas fick under eftermiddagen en grymt fin havsöring på ca 2-2,5kg och på kvällen fick han landat sin första Örekilslax, en fin fisk på ca 3,5 (C&R).

Nu blir det lite jobb här i dagarna och sedan drar jag och Emil ifrån EL-GE Sportfiske upp till Örekil för att försöka oss på de lite större laxarna!

/Tellis
www.tellis-flugfiske.se


Ibland silar vi mygg och sväljer kameler.

På de fiskeresor jag varit på så har det alltid uppkommit en diskussion mellan förespråkarna av catch & release och de som försvarat sin rätt att ta hem den fisk de fångat. Som den gamle man jag är har jag alltid fastnat för en åsikt någonstans mellan mina fiskevänner. Vilket stör bägge sidor till vansinne. Vad som däremot förundrar mig och retar mig är att dessa starkt övertygade vänner helt missar det brutala hantverk som utspelar sig vid rensborden. Annars så kunniga och hänsynsfulla sportfiskare förvandlas helt plötsligt till barbarer som slabbar och skvätter så att man måste fly utanför en säkerhetsgräns på 50 meter. När "huggandet" är klart så slängs sedan ca. 50-70% av fisken i väg som rens. Det är detta som jag ser som ett stort problem. Det är Ok att ta matfisk tycker jag, men när man gör det så måste man ta hand om fisken med respekt. Och det är absolut inte Ok att slänga mängder av perfekt fisk i vattnet som rens. Får vi ordning på detta så tror jag att vi spar vi mer på havets resurser än det vi eventuellt får ut av allt tjafs vi har gällande CR. Det hade inte varit helt fel om tex guider och researrangörer lägger in detta som en del av sina arrangemangen, en liten genomgång/kurs om hur man tar tillvara på fisken. Jag tror faktiskt att detta hanterande i de flesta fall beror på okunskap och att de flesta gärna skulle ta tillvara på sin fångst på ett bättre sätt bara de visste hur.


Här går det rätt bra faktiskt. De verkar kunna sin sak.

Bonito fångster från Norge

Under sommaren har det rapporterats om ett flertal spöfångade bonito's. Enligt norska forum så har runt 200st fångats i området runt Fossingfjorden. Här kommer några bilder.

1575g
1575gram

mer fina fiskar

Fångsterna ger en blandade känslor, vet inte om det är kul eller skrämmande eller både och.

Tellis funderar - del 6

Snart är det dags igen, dags för en ny utmaning med flugspöet och med många roliga timmar tills det smäller.
Den 9e oktober kommer Göteborg Open - Flycasting challange att arrangeras här i Göteborg!
Under denna lördag kommer ni att få se några utav Sveriges bästa kastare göra upp om placeringarna och de åtråvärda metrarna. Några som kommer att delta är bland annat Stefan Siikavaara och Fredrik Hedman, två utav de bästa #5 kastarna i hela världen. Jag själv kommer att delta i samtliga grenar men försöka "peaka" på det jag är bäst på - Spey!

/Tellis
www.tellis-flugfiske.se


Ledande sportfiske- och äventyrsbutik. Butiker i Göteborg, Skövde och på nätet. Här kommer vi blogga om massvis med roligt som kretsar kring fiske!