>

Medelhavspasta med tomat och mozarellasallad

En snabblagad rätt som passar bra nu på sommaren när man hellre är ute än står i köket.
 
Till pastan behöver du:
(2 personer)
Bred bandspagetti, tex pappardelle
400 g havskräftor (råa)
2 stänger salladslök
1 röd chilifrukt
1näve persilja
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
persilada (efter tycke och smak
1/2 dl permesanost
 
 
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Vrid av kräftstjärten och skala. Resten kan du frysa in och använda till fond. (går också bra att använda kokt kräfta men lägg då i stjärtarna det sista så de inte blir torra och tråkiga)
Hacka vitlök, salladslök, chili och persilja. 
När det är 5 minuter kvar på pastan kan du hetta upp pannan med olja. Fräs snabbt upp lök, vitlök och chili. Krydda efter smak. Lägg i kräftstjärtarna, dom är klara på en minut. Allt skall stekas på hög värme. När kräftstjärtarna är klara så häll på lite mer olivolja och strö över persiljan. Lägg upp pastan och skeda upp såsen. Strö över permesanost.
 
 
Tomat och mozarellasallad
 
1 ask små minimozarella
10-15 coctailtomater
1 näve basilikablad
olivolja
Balsamicovinäger
salt
peppar
 
Blanda bara ner allt i en skål, ta olja, balsamico och kryddor efter smak.
 
 
Den här salladen är inte bara god, den är snygg också.
 
 

Kommentarer



Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?