>

Makrill med krusbärsås

Äntligen har den goda makrillen kommit in.
Här kommer ett gammalt bohuslänskt recept som jag aldrig tröttnar på.
 
Till 4 personer
 
ca 800 gram makrillfilé
Färskpotatis, så mycket som ni äter
Dill
3 dl grädde
1 näve krusbär
1/2 fiskbuljongtärning
ca 1 msk maizenaredning
smör
salt
peppar
(1 dl vatten)
 
 
 
Koka potatisen med några dillkvistar för den rätta sommarsmaken.
Stek makrillen i rikligt med smör.
Gör samtidigt såsen.
Lägg krusbären i 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och låt det sedan småputtra ca 10 minuter så bären kokar sönder.
Smula ner den halva buljongtärningen och häll på grädden. Låt det puttra ytterligare 10 minuter så att grädden tjocknar. Vill du ha tjockare sås så häll på maizenaredning under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
När fisken är klar klipp dill över. Klart att äta.
 
 Vissa tycker detta låter skumt, men jag lovar att det är jättegott. Väldigt mycket svensk sommar.

Kommentarer



Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?