>

Boobynymf!

Nu kör fisket med sjunklinor i in i sin storhetstid. Visst kan man fortfarande ha fiske med nattslända och fjädermygg, men ju längre hösten går och vädret blir allt kallare så får sjunklinefisket ett radikalt upp sving. Många stör sig på att man i fiskesammanhang använder begrepp som effektivitet eller att man ökar sina chanser radikalt till fångst. Men faktum är att när man åker ut en ruggig höstdag i lite tjuvblåst när det fortfarande är mörkt ute och vet att man bara har några timmar på sig innan det blir mörkt på nytt, så är det viktigaste för de flesta att det händer någonting i andra änden lina. Fingrarna tappar man snart känseln i, ansiktet är bortdomnat och det isar sig i spööglorna vart 5:e kast. Då är det uppskattat med lite drillning emellanåt. Boobynymf fiske är simpelt, man behöver en rejäl sjunklina (gärna sjunk 4 eller tyngre), ett spö i klass 5, 6 eller 7, en kort tafs och lite Boobynymf-flugor. Tanken är att linan ska dragga botten och i och med att flugorna är flytande så fiskar dom lika långt ovanför botten som man har i tafslängd (vanligtvis max 0,5 meter), sen fiskar man hem flugan väldigt långsamt med pauser emellanåt. Metoden kan tyckas enformig och hopplös men ni ska se att när ni märker hur mycket hugg och fisk man får så kommer ni tycka att det är en ypperlig metod in på senhösten.
Lämpliga linor:
Climax Sink Tip - En sjukt trevlig, ny bekantskap för i år. Som gjort för Boobyfisket! En flytande runningline gör att du slipper lyfta upp den från botten inför varje kast.
Airflo Sixth Sense - Boobyfiskets urfader. Framtagen för tävlingsfiskare i engelska reservoarerna. Helt stumm kärna gör att du känner minsta lilla nafset i flugan, perfekt sjunkgrad. Dock sjunker hela linan. Kör med linkorg alternativt så lyfter du bara upp runninglinen till ytan innan du börjar kasta.
Tellis med en Boobynymf fångad båge i kanonskick! Fångad på sen hösten/tidig vinter. Samma säsong så fiskade vi ända fram till Lucia med gott resultat.

Kommentarer



Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?