>

Svårtippad vinter

Under föregående säsong så var vinterfisket redan full gång och butikerna i södra Sverige skrek efter mer vinterprodukter. I år är lagrerna fyllda i god tid men kylan kommer inte och isarna känns långt bort. Nu är vi i slutet utav November och i Götaälv, Nordreälv och de flesta av våra insjöar i Göteborgstrakten har vi fortfarande vattentemperaturer på omkring 8 grader. Detta innebär för den inbitna "säsongen runt fiskaren" att betesfisken inte klumpat ihop sig i vikarna ännu utan man hittar följdaktligen gäddan pelagiskt. Det är med andra ord metoder som trolling som skördar framgångar under rådande förutsättningar.

Vår teamfiskare Mikael Johansson drog ut med flytringen på Härlandatjärn i Söndags och hade ett relatvit trögt pass, gäddorna som till trots landades tog på gäddfluga som släpades efter ringen mitt i sjön. Han lät även meddela att han tappat ett par fiskar av okänd storlek då ståltafsen tog slut och han tvingades gå över på 0,60 nylon. Nu har vi kittat upp honom med en mängd olika tafsar för provfiskning så det kan omöjligt ta slut på tafs inom den närmaste framtiden. Rapport om detta kommer framöver.   

Många tar den här tiden på året där det inte riktigt är vinter och inte rikigt höst som en säsong där det är snudd på tabu att fiska. Faktum är att bara temperaturen får gå ner lite till så kickar gäddfisket in i en riktig "peak" med ruskigt bra fiske, då gärna i vikar som effektivt fiskas av med spinnfluga, jerk eller flugfiske. Götaälv & Nordreälv fortsätter vi att lyfta fram så mycket vi orkar, där finns riktigt goda chanser på gädda över metern. Glöm inte bort delsjöarna och Härlandatjärn, dom kan verkligen överraska dig! Och för regnbågsfiskaren är ju vädret optimalt om man inte gillar isfisket. Sjöarna fiskar bra och fisken har snudd på trivseltemperatur i vattnet vilket ger sköna strider för hösttrötta fiskare.
För sikfiskarna från förra årets cityfiske så kan vi meddela att siken är på plats i hamnarna, så det är bara att bege sig ut!

Kommentarer
Robin

Trevligt och höra att siken anländt. Hur fiskas den i Göta Älv såhär års, när det är isfritt änsålänge? Bottenmete/feeder vid TV-huset?



2011-11-24 @ 20:14:08



Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?