>

Söt chilifisk.

En fiskrätt som går snabbt och lätt att laga.
Servera med ris eller potatis. Själv brukar jag nästan alltid köra på potatismos till denna rätt.
 
Ingredienser till 4 personer:
 
600-800 gram vita fiskfiléer. (Torsk, kolja, sej, spätta)
1 finhackad vitlöksklyfta.
2 hackade salladslökar, eller en halv finhackad rödlök.
1 hackad röd paprika.
1 näve hackad persilja.
Saft från en halv citron
1-2 tsk sambala oelek
1 msk flytande honung.
100 g smör. (Riktigt smör)
Salt 
Svartpeppar
 
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en form.
Salta fiskfiléerna och vik dem en gång och lägg dem i formen.
Smält lite av smöret i en stekpanna. Fräs snabbt lök, vitlök och paprika.
Tillsätt honung, sambala oeleken och citronsaften. Låt resten av smöret smälta ner på svag värme. Strö i persiljan och smaka ev av med salt och peppar.
Häll ut över fisken och in i ugnen i 20 minuter.
 
 
 
 
Tänk på att sambala oleken kan vara olika stark, så det är alltid bra att smaka på den lite innan den rörs ner i pannan.
 
 
 
 

Kommentarer
Alf

Detta skall vi testa. Återkommer med kommentar...



2013-04-15 @ 23:13:17



Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?