>

Att kämpa sig till Pepponi

Vad är Pepponi? Ja, jag kommer dit fast man får börja i rätt ende!

Klockan ringde som vanligt vid sextiden och det serverades en frukost bestående av färsk mango, papaya och banan och slutade med en omelett.

Mätta och belåtna strävade vi oss ut på Oceanen, men denna dag var inte som man tänker sig Afrika: palmer, stränder och ett ljusblått hav… Det blåste ordentligt och kom riktiga diken när vi gav oss utåt.

Ut med ett par wobblers, och det tog inte många minuter innan det högg på den lille dansken (Rödvita) wobblern och upp kommer en CavaCava en liten tonfiskartad fisk.

I båten finns det alltid färdigriggade livebait tackle. Två krokar med en wire, en av dem har en lång tandtråd fäst i sig som vi samtidigt har trätt en nål. Vi sticker igenom ögongloberna på fisken och så hamnar denna krok på huvudet samtidig sätter vi en i ryggraden och sedan får den simma iväg .Detta är spännande värre, man vet aldrig vad som kan hugga på denna 2 kilos simmande matbit.Tyvärr blev det inget hugg eller rullskrik denna gång. Vinden bara ökade och nu kom regnet, dikena blev värre men poppa skulle vi bara göra. Penn Sargus rullarna var klara för att användas. Vi hade fått med oss nya popperspön ifrån Crony och Penn att testa. Utmaningarna bara väntade… Det var verkligen inte lätt att kasta under dessa förhållanden men humöret var som vanligt på topp, vi var laddade.

För att kasta en popper kräver det att man har rätt teknik.

Du släpper ut ca 1m lina bakom spöt där poppern sedan hänger. Därefter kastar du och låter spöt arbeta för skicka iväg den 80-100m.

 

 

Denna dag var bara slit, regn, stora vågor och det höll på hela dagen.

Alla var slut i hela kroppen när det bestämdes för hemgång och att det sedan inte nappade gjorde väl inte saken bättre. Framme vid Morocco house där vi bor väntade Betty en dam som masserar ömma sportfiskare . Hon är helt suverän! Upp till henne står Krister i kö som hade kastat 1000 kast trodde han eller snarare 300 men hon var verkligen välkommen hos oss alla. Vad är då Pepponi? Jo, efter hårt pass på havet är detta en restaurang vi brukar gå till och njuta av dess goda mat.

Välförtjänt, eller hur?

 

/ Furberg


Kommentarer



Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?