>

Den fete guiden fick godkänt!

Nu hade Hadar och Krister en dag kvar på havet och "nöjda" var väl bara förnamnet. Vi hade lagt tid på att både speedjigging och Popping, trollingen mellan de olika reven var bara grädden på moset! Grabbarna hade innan dagens sena utfärd landat ca 15-20 GTs med ett par över 35 Kg och Hadar fick ytterligare en art att lägga till på hans PB lista, en fin Kobia på ca 10 kg.

 

 

De sena utfärderna sista dagarna bestämde vi oss för att gå ut på revet för att Poppa. Det är alltid mängder av fisk som plaskar i ytan, Triggerfish i tusental som simmat omkring under ytan samtidigt som vår kompis sköldpaddan Skalman glidit fram och kollat oss. Samtidigt har det varit mängder av attacker på betena, kingfish och GTs men inget som ville stanna kvar på godsakerna vi kastade ut. Jag fick själv en riktig fin fight i solnedgången för ett par dagar sedan som höll igång 20 minuter men när Bongo tog tag i tafsen så klev den av och simmade tillbaka till sina kompisar... Surt värre!!! Det hade gått lite prestige i en gul Cubera popper. Krister Mellberg hade gett sig fanken på att han skulle fånga en fisk med detta betet. Guiden (jag) hade uppmuntrat honom att använda den rödvita Sebile’n som enligt mig är ett säkert kort.

 

 

Cuberan gav ingen fisk och inte min rödvita heller utan det var Hadars orangegöna Halco som fick avrunda denna sista dag på havet. Efter en kalas dag landades den sista GTn upp i famnen på honom, en vacker GT på ca 25 kilo framkallade ett stort leende på "Bagar'n". Dags att vända tillbaka till Lamu, fiskedagarna var slut för detta roliga gäng och nu var det dags att öppna returölen! Krister ville boka sin nästa resa med engång så där blir returen Dec nästa år och det är ju kul att han var nöjd. Han funderade samtidigt på att ta med sig hans fru. Hadar och Krister hade som sagt varit helnöjda med deras resa. Fiskarna som de fått och Guiderna naturligtvis,även den feta och det var jag.

Om ni vill läsa mer om våra resor kika på

Havsfiske.net
Captalex.com
Bo Halls Blogg

/ Furberg


Kommentarer



Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?