>

Five Finger Jack Trevally

Efter en lång dag på havet och skymningen nalkandes begav vi oss mot land med vår fisk i vår ”Igloobox”. Ali som är vår kock var och mötte upp pss med hjälpredan Cassena och naturligtvis ett helt lämmeltåg av Lamus katter som också var hungriga. I boxen låg det Barracuda, kingfish och en Five Finger Jack Trevally. Sistnämnda blev genast utpekad som tilltänkt middag. De infödda tycker att det är något som man ska göra torrfisk av, men nu skulle den grillas enligt alla Kenyanska knep. Spännande som vanligt när vi går upp på övervåningen för att se vad som serverades. På bordet fanns det grillad fisk, grönsaker, pasta och en köttfärssås av något slag, spännande! Fisken var upplagd på två tallrikar, två stora köttstycken som bara var att hugga in på. Jag blev helt chockad när jag skulle dela en bit, det var som att skära i en kotlett utan fettrand och smaken slog allt i fiskväg jag smakat. Efter att maten var slut och vi kunde luta oss tillbaka i stolen. Stensson och Göran visade sig vara riktigt hungriga denna dag då de bunkrat upp tallriken med extra fisk fyra gånger och slutligen var alla mätta och glada.

 

 Five Finger Jack Trevally!

 

/ Furberg

 


Kommentarer



Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?